Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Bostavan

Filosofie : Vinăria Bostavan combină perfect tradițiile vinificației cu tehnologiile moderne. Solul ce hrăneşte vița de vie, soarele care pătrunde în toate boabele de struguri şi sinergia cu natura sunt deja prezente pe podgoriile îngrijite cu cea mai mare atenţie; rămâne doar să ne alăturăm cu aprecierea noastră nesfârșită a tradițiilor vinificației plasată în paralel cu avantajele tehnologiilor moderne. O înțelegere aprofundată a sufletului și caracterului vinului, împreună cu o atitudine atentă pentru vocația sa, este ceea ce construiește profesia vinificatorilor la Vinăria Bostavan, o profesie pătrunsă de dragoste și o aspirație neîncetată pentru perfecțiune.


Amplasarea podgoriilor: microzona Onești, parte a regiunii cu origine controlată Codru (centru). și microzona Etulia, parte a regiunii cu origine controlată Valul lui Traian (sud).


Podgorii: 
Viță de vie albă: Chardonnay, Muscat, Sauvignon Blanc, Aligote, Pinot Gris și Traminer.
Viță de vie roșie: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Saperavi și Cabernet Franc.


Suprafața totală a vinăriei: 850 hectare


Vinificație:
Vinurile albe sunt fermentate în cuve de inox, în regim termic controlat, și maturate până la 6 luni în baricuri de stejar. Vinurile roșii sunt fermentate în budane de stejar, în regim termic controlat, și maturate 6-12 luni în baricuri de stejar.

Capacitatea de producție (9000m2):
- 2 linii de îmbuteliere moderne cu viteza de 12 000 sticle/oră;
- 2 linii de umplere bag în box cu o capacitate de 560 buc/oră;

Capacitatea de procesare: 20 000 tone de struguri pe sezon
Volumul de stocare: 15 milioane litri de vin