Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Crame

În 2007 cei de la 1000 de Chipuri au început pregătirile pentru plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria Fințești - Năeni din Dealu Mare, iar anii următori s-au plantat pe suprafețe care însumează astăzi 63 de hectare, cu următoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Franc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Romanească.  Primele vinuri au fost produse în 2011 sub numele de 1000 de Chipuri. Povestea acestora este deosebită: fiecare vin poartă numele și chipul persoanei de la care a fost preluat pământul. Cantea, Luscan sau Iordache nu sunt doar nume de familie sau numele unor vinuri, ci "povestea bunicilor și părinților noștri". Este un semn de respect, o recuperare ...
Domeniul Vila Dobrușa este un proiect cu trei dimensiuni. Mai întâi, la baza lui stă dorința de recuperare a memoriei familiei. În continuarea acestei tradiții de familie, dar și a tradiției mult mai bogate și mai vechi a podgoriei Drăgășani, proiectul are în centrul său dimensiunea viticolă și oenologică. Ambiția de a pune în valoare soiurile autohtone în dialog cu soiurile internaționale are un suport propice în terroir-ul calcaros și argilos de pe dealul Dobrușa. Vinurile AVINCIS îmbină esențele acestui teroir și lumina răsăriturilor, amiezelor și a apusurilor. A treia dimensiune e dată de viziunea arhitecturală și peisagistică pe care Alexandru Beldiman a pus-o în operă. Jocul subtil al formelor spațiale, complementaritatea dintre stilul neobrâncovenesc al conacului și ...
Baronul D'Arignac s-a născut în anul 1649 într-un castel din Arignac, proprietate a familiei sale din 1455. Arignac a fost un loc de neuitat pentru Baronul D'Arignac, unde și-a petrecut copilăria fericită, în mijlocul naturii. După ce a vizitat podgoriile unchiului său, la vârsta de 18 ani, fiind un tânăr plin de ambiții și pasiune, a decis să învețe vinurile, o mare de cunoștinte. În anii 1980, această marcă a fost comercializată oficial în Franța. Autentic și înrădăcinat în tradiție, Baron D'Arignac a obținut un mare succes. Vinurile au devenit cunoscute în întreaga lume. Astfel, de aproape 30 de ani, vinurile Baron D'Arignac sunt un companion al celor mai bune momente din viața ...
"Trebuie sa lasam vinurile noastre sa se exprime liber, sa le dam o voce unica ce le permite in sfarsit sa iasa in evidenta". La Dragasani, judetul Valcea, pe varf de deal, in mijlocul unei naturi impresionant de bogate, aproape neatinsa, Oliver si Raluca Bauer si-au transformat in realitate visul lor dintotdeauna: o crama mica unde pot da mana libera creativitatii. "Credem in diversitate, nu in conceptul de 'cel mai bun vin'". Toate vinurile Cramei Bauer provin de pe o singura plantatie de vie veche, chiar si de peste 40 de ani, sunt produse in editie limitata si sunt monovarietale, crama neavand in portofoliu absolut niciun ...
Filosofie : Vinăria Bostavan combină perfect tradițiile vinificației cu tehnologiile moderne. Solul ce hrăneşte vița de vie, soarele care pătrunde în toate boabele de struguri şi sinergia cu natura sunt deja prezente pe podgoriile îngrijite cu cea mai mare atenţie; rămâne doar să ne alăturăm cu aprecierea noastră nesfârșită a tradițiilor vinificației plasată în paralel cu avantajele tehnologiilor moderne. O înțelegere aprofundată a sufletului și caracterului vinului, împreună cu o atitudine atentă pentru vocația sa, este ceea ce construiește profesia vinificatorilor la Vinăria Bostavan, o profesie pătrunsă de dragoste și o aspirație neîncetată pentru perfecțiune. Amplasarea podgoriilor: microzona Onești, parte a regiunii cu origine controlată Codru (centru). și ...
Dacă Parisul este capul Franței, iar Champagne e inima, atunci Burgundia (Bourgogne) este somacul ei. Este o regiune a meselor lungi, pline cu cele mai bune produse (vita Charolais din vest, pui Bresse din est și brânzeturi cremoase precum Chaource și Epoisses) A fost cel mai bogat dintre vechile ducate ale Franței. Dar chiar înainte ca Franța să devină creștină, era vestită pentru vinurile ei. Burgundia nu este o singură podgorie mare, ci denumirea unei provincii care cuprinde câteva regiuni viticole distincte și alese. Cea mai bogată și mai importantă e Côte-d'Or, inima Burgundiei și vatra ancestrală a vinurilor Chardonnay și Pinot Noir.  Cei de la Bovier & Fils încorporează condițiile de terroir în vinul lor, respectând natura și tradiția, care ...
Câțiva ani în urmă, publicului din Republica Moldova i-au devenit cunoscute vinurile Castel Mimi. Într-o perioadă scurtă de timp au reușit să găsească un loc de frunte în preferințele iubitorilor de vin. Povestea vinăriei noastre începe în îndepărtatul 1893. Constantin Mimi, persoana căreia îi consacrăm tot ce avem acum, plantează atunci primii butași de viță-de-vie pe locul care urma să devină legendar peste ani. Moldova de astăzi îi datorează lui Constantin Mimi soiul de viță-de-vie Aligote, care a fost adus din Franța și promovat cu insistență de el. Deși a trecut peste un secol de la fondarea sa, Castelul Mimi și-a păstrat istoria și tradițiile. Născute în Bulboaca și trecute prin perioade distincte, vinurile au devenit tot mai bune, deceniu cu deceniu. Dragostea și munca pe care ...
Castello Banfi a fost fondat în anul 1978 prin voința fraților italo-americani, John și Harry Mariani. Familia Mariani împreună cu oenologul Ezio Rivella au înțeles că datorită bogăției solurilor și a poziției privilegiate, proprietatea ar avea o mare capacitate de dezvoltare.  Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello ...
După standardele vinificatorilor din lumea veche și lumea nouă, Château Vartely este o companie care îmbină tehnologiile de ultimă generație în creșterea viței-de-vie și prelucrarea strugurilor cu pasiunea pentru producerea vinului de calitate. Calitatea vinurilor Château Vartely este remarcată prin medalii și distincții, câștigate la cele mai renumite concursuri internaționale: Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, Vinalies Internationales, Decanter, International Wine & Spirits Competition, Sakura, Citta del Vino, International Wine Challenge și multe altele. Originea numelui Vartely se regăsește în numele Orhei, cuvânt care în maghiară înseamnă „loc al cetăţii”, (vár + hely sau cetate + loc). Brandul Château Vartely a fost elaborat și ...
Legenda spune că, de-a lungul căii lungi de reflecție spirituală, papii s-au bucurat de Côtes-du-Rhône, zonă renumită pentru bogăția și excelența terenului local până la perfecțiune. Vinul a fost în mod natural botezat Chemin des Papes, Calea Papilor. Emblema Chemin des Papes amintește de trecutului său, ca și vinul însuși: culoarea rubinică a lui Chemin des Papes Côtes-du-Rhône amintește de purpuriul imperial profund, în timp ce aroma picantă  este ceea ce v-ați aștepta să găsiți în locuri istorice. Valea Rhône-ul este considerată a fi cea mai veche regiune viticolă din Franța. Romanii au dezvoltat tehnica de vinificație. În secolul al XII-lea, templierii au plantat primele podgorii Châteauneuf-du-Pape. Astăzi, aceste podgorii se întind ...
DOMENIILE CLOS DES COLOMBES sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne Marie Rosenberg, care a transformat o veche fermă, situată la malul Mării Negre, într-un domeniu viticol.  Această franțuzoaică-româncă, care provine dint-o lungă linie de vinificatori din Champagne, a creat cu ajutorul echipei sale fidele și a fiului său, un loc preferat de amatorii de vin bun și gastronomie. Cuvântul 'CLOS' din CLOS DES COLOMBES reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în principal în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' din CLOS DES COLOMBES reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei pe care ...
Amplasată sub poalele sudice ale văii Wairau din Marlborough, Clos Henri este o cramă construită cu meticulozitate și condusă de faimoasa familie de viticultori din Sancerre, Henri Bourgeois. Îmbinând 10 generații de experti in vinificație din familia burgheză, Clos Henri realizeaza vinuri elegante, captand caracterul intens al zonei Marlborough, dezvăluie identitatea terroir-ului Henri Clos și creeaza un loc foarte bun in lumea vinului. Din cele trei tipuri diferite de sol, familia folosește cele mai bune tehnici de vinificație din Franța și din Lumea Nouă pentru a surprinde esența caracterului intens al lui Marlborough și a dezvălui identitatea și profunzimea terroir-ului ...
Crama Cepari este o emblemă creată de pasiunea pentru vin a enologului Ilarie Prioteasa. Ucenicia ca stagiar în vechile crame ale Drăgăşanului a fost continuată la nivel profesional în crama proprie, concepută după standardele moderne mereu în schimbare ale domeniului. Investiţiile în plantaţii, tehnologie, oameni şi promovare încearcă să rescrie o continuitate a istoriei vinului pentru zona de originea soiului Crâmpoşie. Cepari – un sat al localităţii Cirlogani, situat în sudul podgoriei Drăgăşani, la jumatatea distanţei dintre oraşele Drăgăşani şi Slatina, partea dinspre Olteţ a drumului care leagă cele două localităţi. Plantaţiile viticole sunt situate pe dealurile subunităţii Getice în zona de lăsare a acestora care favorizează ...
Povestea Povestea cramei Ceptura începe în 2005, la doar un an după începerea construcţiei cramei, atunci când s-a degustat primul lot de vin Crama Ceptura. Azi, după 10 ani de existenţă, Crama Ceptura are o capacitate de producţie de 10 milioane de sticle pe an, o secţie de vinificare care asigură prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, o capacitate de păstrare de aproximativ 6 milioane de litri de vin şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie. De mai bine de 10 ani, calităţile deosebite ale vinului produs la Crama Ceptura sunt apreciate nu doar de consumatorii din Romania, dar şi de amatorii acestei nobile băuturi de calitate de peste hotarele ţării. Din 2005, din inima podgoriei Dealu Mare, pleacă spre paharele amatorilor de vinuri, cele mai bune soiuri realizate de ...
Admirati un rasarit de soare in vie. Un spectacol de lumina si culoare generat de razele ce scalda marea ca apoi sa se opreasca asupra butasilor incarcati cu struguri. Ei stau aliniati perfect, imbratisand caldura soarelui ce ii dezmiarda mai mult de 300 de zile pe an. De fapt, de aici pleaca totul, pentru ca briza marii si soarele confera arome rar intalnite vinurilor produse din strugurii culesi din aceasta plantatie. Un tipat de soim si o vulpe care trece printre randuri. O prepelita se grabeste sa isi duca puii la adapost. Natura specifica zonei colinare a Dobrogei in toata splendoarea ei. Alaturi de mare marea ce duce dorul zidurilor cetatii Histria pe care le scalda in vechime. O farama de istorie. Si printre toate aceste frumuseti sunt oamenii. Oameni cu sufletul curat, oameni buni, care inca mai stiu sa vorbeasca viei, la fel ca acum 2000 de ani, cand ingrijeau – ...
Cu experiență în vinuri de dinainte de ’89, Iota Trantu s-a lansat în calitate de proprietar de cramă și oenolog specializat în Romania postcomunistă din 1999, devenind creator al propriilor sale vinuri. Misiunea sa, careia i se dedica cu rabdare si pasiune, este de a crea vinuri de calitate care să reflecte caracterul strugurilor și al terroir-ului podgoriei Murfatlar. Investitiile permanente in tehnologie, oameni si eticheta asigura premizele dezvoltarii de produse premium, incununarea eforturilor continue de pastrare si transmitere a unei traditii locale, vechi de 2000 de ...
"Vinăria DAC" este o vinărie care, la început, reprezenta hobby-ul lui Constantin Furculiţă şi Onisim Popescu. În primii ani vinăria producea vinuri după metoda "ţărănească", mizând pe tradiţiile de familie şi experienţă în domeniul vinificării. Activitatea a început cu o cramă mică în satul Racovăţ. Însă, deja în anul 2012, întreprinderea a procurat 10 tone de struguri alese, iar vinul a fost maturat în nişte rezervoare de inox şi, parţial, în butoaie de stejar. Tehnologul principal al fabricii a devenit Oleg Boboc. Primele vinuri cu marca comercială "Vinăria DAC" au fost produse din recolta anului 2014 şi au intrat pe piaţă în octombrie 2015. În anul 2015 a fost ridicată clădirea vinăriei, fiind utilată cu cele mai avansate echipamente ...
De-a lungul secolelor și în întreaga lor istorie, familia Quiot, vinificatori începând din 1748, a dobândit proprietăți minunate, care sunt în continuă creștere. Povestea începe în Vaucluse, la Chateauneuf-du-Pape, unde Antoine Quiot a achiziționat câteva hectare de viță-de-vie în 1748. Astăzi, Domaine du Vieux Lazaret cuprinde mai mult de 100 de hectare, cu unele dintre terenuri situate în regiunea Côtes du Ventoux.  Afacerea este stabilită de cei patru membri ai familiei: Geneviève, Florence, Jérôme și Jean-Baptiste. Ea reprezintă interacțiunile dintre ființa umană, între know-how-ul și dăruirea de la natură. Vinurile familiei Quiot sunt produse cu caracter, bogate în "terroir" și cultură. Domaine du Vieux ...
Chile are o istorie viticolă îndelungată, datând din secolul al XVI-lea, când conchistadorii spanioli au adus vița-de-vie Vitis vinifera cu ei, în timp ce au colonizat regiunea. La mijlocul secolului al XIX-lea s-au introdus soiuri de vin francez, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère și Cabernet Franc. La începutul anilor 1980, o renaștere a avut loc odată cu introducerea rezervoarelor de fermentare din oțel inoxidabil și utilizarea butoaielor de stejar pentru maturare. Exporturile de vin au crescut foarte repede, deoarece producția de vinuri de calitate a crescut. Chile este în prezent al cincilea cel mai mare exportator de vinuri din lume și al nouălea cel mai mare producător. Până în prezent, vița-de-vie din Chile nu a fost afectată de viermele phylloxera, ceea ce înseamnă că ...
Compania de familie „F'autor’’ a fost fondată la sfârşitul secolului XX. Calea parcursă de la începuturi până azi a fost marcată de performanțe și distincţii, iar la baza succesului a stat experienţa şi entuziasmul membrilor familiei, cât şi talentul vinificatorului. În 2003-2006 au fost implementate tehnologii avansate și plantați butași de viță-de-vie, pentru ca astăzi podgoriile „Fautor’’ să se extindă pe un areal de cca. 350 ha. Atât vinăria, cât şi plantaţiile sunt amplasate în microzona Tigheci, făcând parte din zona viti-vinicolă „Valul lui Traian” la Sudul Moldovei. Microzona Tigheci este una absolut unică, fiind foarte reuşită pentru producerea vinurilor de calitate atât albe, cât şi roşii. Denumirea „Fautor” îsi ...
Vinul Gitana reprezintă rezultatul împletirii armonioase dintre generozitatea naturii și munca omului. Este rodul pasiunii pentru vinificație a familiei Dulgher, susținut de un terroir excepțional. Gitana reprezintă un simbol al confluenței dintre tradiție și modernitate, o întoarcere spre origini, dar în același timp și o privire spre viitor, marcând astfel o etapă importantă în renașterea vinurilor moldovenești. Vinurile Gitana sunt vinuri complexe și elegante, create într-un stil deosebit, care reușesc să cuprindă în esența lor specificul și caracterul zonei din care provin, Valul lui Traian. Experții în domeniu susțin că această regiune este este una dintre cele mai bune din Republica Moldova pentru cultivarea soiurilor de struguri pentru vinurile roșii și licoroase, datorită condițiilor de mediu, ...
În anul 1984, Joseph Helfrich, un artist-antreprenor, a proiectat o sticlă cu o formă revoluționară, un design îndrăznet, original. Sticla, botezată Joséphine, se distinge prin curbele sale inițiale: un gât înclinat și un corp generos. A fost o adevarată provocare la acea dată. În acest context piața de vinuri franțuzești este îmbogățită cu încă un nume: JP Chenet. La acea vreme, JP. Chenet a fost cunoscut sub numele de J.P. Chanel, după Jean-Paul Chanel, cel mai apropiat colaborator al lui Joseph Helfrich, care a contribuit activ la dezvoltarea JP. Chenet în întreaga lume. Succesul răsunător pe care l-au avut aceste vinuri excepționale din sudul Franței vorbește de la sine despre calitatea, expresivitatea și unicitatea sortimentelor.  JP Chenet ...
Istoria KVINT dateaza inca din 1897 odata cu prima fabrica deschisa pe strada Vokzalnaya din Tiraspol. La acea data, fabrica era specializata in productia de vodka cu alcoolemia de 40% din vin produs in casa de localnicii din satele alaturate. Productia divinurilor a inceput 4 decenii mai tarziu, astfel ca primele tarii distilate din vin au fost puse la invechit in anul 1938. In zilele noastre, compania cu o vechime de peste 120 de ani detine o pozitie fruntasa printre producatorii de bauturi alcoolice din Moldova. Climatul unic, solul fertil, relieful deluros si vecinatatea Nistrului au creat cele mai favorabile conditii pentru cultivarea strugurilor; echipamentul modern, tehnologiile avansate, retetele originale, respectul pentru traditiile stravechi si munca din pasione a profesionistilor KVINT - toti acesti facturi permit producerea de bauturi admirabile, ce concureaza ...
La Ferraudière este o mică podgorie în Franța care aparține de Clos des Colombes. Le Champagne la Ferraudiere provine din Ambonnay, una dintre cele doar 17 comune care au drept de DOC Champagne Grand ...
In centrul domeniului Lacerta se afla Conacul Dorobantu, opera arhitectului Ion Mincu. Construit in 1901 si renovat in 2005 conform planurilor originale, mostra de arhitectura neo-romaneasca priveste de la inaltime dealurile din jur, pline-ochi cu vita de vie. Maretia primitoare a conacului invita la degustarea vinului nobil, dar si la admirarea de sus a unuia dintre cele mai frumoase domenii viticole. Orice vizita devine o experienta memorabila, de vreme ce dealurile din jur, bogate in vita de vie, ofera o desfatare vizuala. Cele 82 de hectare de podgorie ce produc vin medaliat cu aur la numeroase competitii internationale, arhitectura conacului si cei 7000 de ani de istorie a vinului din aceasta zona privilegiata fac din LacertA o experienta ce trebuie simtita. Si, ca dovada a simbiozei perfecte dintre viata minerala, vegetala si animala, soparlele isi croiesc drum cu ...
Străvechiul și frumosul oraș Saint-Émilion se află înfipt parcă pe colțul unui povârniș, străjuind râul Dordogne. Dincolo de oraș, pe platoul de nisip și pietriș, viile curg domol. Orașul este o bijuterie rurală, minusculă, dar foarte vizitată, a regiunii Bordeaux - sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1999 - brăzdată de pivnițe și plină de vinuri impetuase. Până și biserica din Saint-Émilion e o pivniță, săpată, ca toate celelalte, direct în rocă. Saint-Émilion produce un vin roșu bogat. Strugurii din Saint-Émilion sunt corpolentul Merlot și Cabernet Franc.  Eleganța, prospețimea și armonia acestor vinuri sunt recunoscute în întreaga ...
Povestea începe în 1909 Licorna WineHouse este poziționată în podgoria Dealu Mare, în localitatea Gura Vadului, la 7 kilometri de orașul Mizil. A fost deschisă în 2013 pe locul cramei ridicate de soții Nicolae și Elena Nicolau.  Conacul din proprietatea cramei Licorna WineHouse a aparținut familiei Nicolau și reprezintă, pentru aceștia, locul unde își înnobilau producția de struguri pe care o realizau în timpul anului. Acesta a fost construit între anii 1907-1909 cu pietrari italieni care, în acele vremuri, erau învățători în arta sculpturii pietrelor pentru localnicii tohăneni. În pivnița acestui conac, maturarea vinurilor se face în 80 de barique-uri din diferite tipuri de stejari, iar catifelarea vinului roșu în trei budane de 2.000 și de 3.000 de ...
Transilvania a fost dintotdeauna un tărâm al legendelor vii. Unele dintre ele se referă la vinurile neprețuite care își au obârșia pe aceste meleaguri. Legendele transmise la gura sobei din moși strămoși, povestesc cum o sevă nemaiîntâlnită străbate ținuturile Transilvaniei, hrănind strugurii care se găsesc în aceste regiuni fără seamăn. Aici cresc dintotdeauna neprețuiții strugurii folosiți la renumitele vinuri Liliac, vinuri unice, care iși fac loc între cele mai bune vinuri din întreaga lume. În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, ...
Louis Eschenauer este o podgorie din Bordeaux, situată în centrul l'Entre Deux Mers, între Dordogne și Garonne, în sud vestul Franței. Solul în această zonă este calcaros-argilos. Strugurii sunt recoltați la maturitate, sunt curățați de pe ciorchine și fermentați în cuve, la temperaturi controlate. Macerarea durează 10-14 ...
Domeniul Louis Latour a fost înființat în 1797, în regiunea Burgundia, Franța, având peste două secole de istorie burgundiană. În prezent compania este condusă de cel de-al șaptelea Louis Latour, Loius-Fabrice Latour. Cei din familia Latour au fost ei înșiși viticultori încă din secolul al XVII-lea, construind încet un domeniu unic de 50 de hectare. Majoritatea podgoriilor Louis Latour se află în Aloxe-Corton, casa originală a familiei.  Cei de la Louis Latour încorporează condițiile de terroir în vinul lor, respectând natura și tradiția, care sunt chintesența vinului burgundian. Recoltarea se face, de obicei, la mijlocul lui septembrie. Principala atenție la stabilirea timpului de recoltare este coacerea și starea strugurilor. Vinificatorii de la ...
Familia Antinori produce vin de mai bine de 600 ani. Având un istoric ce se întinde de-a lungul a 26 de generații, familia a condus afacerea prin decizii inovatoare, uneori chiar curajoase, purtând întotdeauna un respect neclintit față de tradiție și teren. Marchizul Piero Antinori este în prezent directorul companiei, fiind asistat de cele trei fete ale sale, Albiera, Allegra și Alessia. Tradiția, pasiunea și instinctul au ajutat ca Antinori să ajungă în topul producătorilor de vinuri fine, de calitate.  Fiecare producție, fiecare terroir, fiecare idee reprezintă o nouă provocare pentru a crește nivelul de calitate al vinurilor.  Pe lângă terenurile moștenite, situate în Toscana și în Umbria, au fost făcute de-a lungul timpului investiții și în alte regiuni ...
Istoria Masi este istoria unei familii și a podgoriilor deținute de aceasta în Verona. Numele său provine de la Vaio dei Masi, o mică vale achizitionată la sfârșitul secolului al XVIII-lea de către familia Boscaini, proprietară și în prezent. Masi face ceea ce Sandro Boscaini, președinte și director al companiei,îi place să numească "vinuri moderne cu o inimă străveche", folosind actualizări tehnologice constante. Astăzi, Masi este un lider în producția de Amarone.  Masi a câștigat recent premiul Best of Wine Tourism "pentru crearea unei călătorii de experiență în vin și transformarea acesteia într-o oportunitate de cunoaștere, explorare și relaxare", care a intrat astfel în rețeaua globală Great Wine Capitals. Acesta este alăturat titlului de prestigiu al ...
Tenute Piccini este o familie, o poveste a patru generații de pasiune, valoare și știință despre vin. Afacerea a fost fondată în 1882, în Toscana, cu doar 7 hectare de teren. Familia are acum alte patru proprietăți, dintre care trei sunt în Toscana: Villa al Cortile din Montalcino, Fattoria di Valiano în Chianti și Tenuta Moraia din Maremma. Cea mai nouă proprietate este Regio Cantina din Basilicata din sudul Italiei. Tenute Piccini reprezintă 10% din întreaga producție a Chianti și este distribuită în mai mult de 70 de țări; aproape 80% din vinurile familiei Piccini sunt consumate în afara Italiei. Vinurile cele mai proeminente ale familiei Piccini sunt selecția vinurilor Chianti DOCG, inclusiv riserva, superiore și classico,. Sangiovese este varietatea dominantă de struguri roșii, care este, de ...
Chile are o istorie viticolă îndelungată, datând din secolul al XVI-lea, când conchistadorii spanioli au adus vița-de-vie Vitis vinifera cu ei, în timp ce au colonizat regiunea. La mijlocul secolului al XIX-lea s-au introdus soiuri de vin francez, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère și Cabernet Franc. La începutul anilor 1980, o renaștere a avut loc odată cu introducerea rezervoarelor de fermentare din oțel inoxidabil și utilizarea butoaielor de stejar pentru maturare. Exporturile de vin au crescut foarte repede, deoarece producția de vinuri de calitate a crescut. Chile este în prezent al cincilea cel mai mare exportator de vinuri din lume și al nouălea cel mai mare producător. Până în prezent, vița-de-vie din Chile nu a fost afectată de viermele phylloxera, ceea ce înseamnă că ...
Istoria Purcari începe în secolul XVIII, când coloniștii francezi au luat în arendă pământurile de la Mănăstirea Afon-Zograf, obligându-se să mențină podgoriile în bună ordine și să fie plătită desetina din venituri și roadă. Francezi fiind, au intuit că terroir-ul este unul special, asemănător renumitei regiuni Bordeaux. Doar decenii mai târziu s-a confirmat faptul că podgoriile Purcari sunt, într-adevăr, amplasate la aceeași latitudine ca celebra zonă vinicolă din Franța, iar solul bogat în rubidiu conferă vinurilor o culoare purpurie intensă, specifică și vinurilor bordoleze. Proprietarii au început să producă vinuri roșii care, în scurt timp, au căpătat faima unor vinuri excepționale, cu buchet intens şi complex. În anul 1827, Țarul Nicolae I al Rusiei emite un ...
Rădăcinile dragostei cramei pentru făurirea vinului pornesc din aspirația către perfecțiune. S-a acordat atenție deosebită tuturor detaliilor. S-a pus suflet și măiestrie în munca. În doar un deceniu, Radacini a devenit o echipă de profesioniști pasionați, care creează vinul visurilor lor. Radacini nu tinde să impresioneze cu tradiții seculare sau moșii cu beciuri subterane. Cel mai de preț într-un vin bun este buchetul gustului atât de expresiv încât se cere a fi savurat cu ochii închiși de plăcere. Radacini reprezintă convingerea fundamentală că un vin bun este vinul ce vorbește de la sine. Gustă-l, savurează-l și vei înțelege de ce crama se mândrește cu el atât de mult. Regiunea Codru are un relief fragmentat de văi și râuri mici. Pădurile de stejar ...
După o perioadă de început (1995 – 2001) în care am lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă déjà existentă, am construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor noastre. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama noastră se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate. De-a lungul anilor, am mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 am completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 am mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată ...
Caracterul, personalitatea si calitatea de top sunt caracteristicile pe care Puglia le transmite soiurilor de struguri native. Din acest motiv familia Antinori au dat nastere aici vinariei Tormaresca in anul 1998, cand au inceput sa investeasca in Puglia, pe care au considerat-o una dintre cele mai promitatoare regiuni viticole din Italia pentru productioa de vinuri de cea mai inalta calitate, cu o puternica identitate ...
Via Viticola Sarica Niculițel înseamnă tradiția milenară, binecuvantată de soarele care îmbrățișează dealurile Saricii și ale Niculițelului și mângâiată de apropierea răcoroasă a Dunării. În anul 1991, prin privatizarea IAS-ului, a fost înfiițată actuala plantație administrată astăzi de societatea Via Viticola.  Podgoria Sarica Niculițel este nu numai cea mai veche din Dobrogea, dar și singura cu blazon episcopal. Aici au fost viile episcopului Iachint de Vicina, cel care în 1358 avea să devină mitropolit al Ungrovlahiei (Țara Românească). De altfel, până acum 180 ani, Niculițelul s-a numit Mănăstirea, iar în apropiere de Dealul Cetățuia, o mică depresiune poartă și azi numele de "Valea ...
    Înființată în 2008, compania îmbină tradiția familiei Antinori cu talentul oenologului Fiorenzo Rista. Investiția a presupus achiziția a 100 de hectare de teren, dintre care 67.5 hectare plantate cu viță-de-vie, în zonele viticole Valea Urloi, Fințești și Năeni din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafețe de 52.5 hectare, precum și achiziția, renovarea și tetehnologizarea cramei de la Vadu Săpat.      Viile au fost plantate pe coline cu pante line, iar soiurile de struguri au fost selecționate în funcție de caracteristicile fiecărei parcele în parte. Compania își propune să promoveze soiurile autohtone și o viticultură sustenabilă. În 2013 a obținut certificarea pentru primele 15 hectare de viță-de-vie ecologică, prin Austria Bio Garantie, unul ...
În 1998, din entuziasmul unui grup de investitori români, francezi și italieni, pasionați de viticultură și încrezători în potențialul viilor românești, s-a născut compania Vinarte. Au fost achiziționate trei domenii viticole, care au devenit centre de producție (plantații de viță--de-vie și crame de vinificație), cumulând un total de aproape 344 de hectare de vie. Astăzi, cele trei formează structura societății, respectiv Villa Zorilor (Dealu Mare), Bolovanu (Sâmburești) și Stârmina (Mehedinți), fiecare având propria personalitate, modelată de condițiile diferite de sol și climă. În locul viilor hibride, bolnave și epuizate, moștenite de la vechile ferme de stat, au fost plantate soiuri noi, nobile, importate din ...