Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

DAC

"Vinăria DAC" este o vinărie care, la început, reprezenta hobby-ul lui Constantin Furculiţă şi Onisim Popescu. În primii ani vinăria producea vinuri după metoda "ţărănească", mizând pe tradiţiile de familie şi experienţă în domeniul vinificării. Activitatea a început cu o cramă mică în satul Racovăţ.

Însă, deja în anul 2012, întreprinderea a procurat 10 tone de struguri alese, iar vinul a fost maturat în nişte rezervoare de inox şi, parţial, în butoaie de stejar. Tehnologul principal al fabricii a devenit Oleg Boboc. Primele vinuri cu marca comercială "Vinăria DAC" au fost produse din recolta anului 2014 şi au intrat pe piaţă în octombrie 2015. În anul 2015 a fost ridicată clădirea vinăriei, fiind utilată cu cele mai avansate echipamente şi butoaie noi din Franţa. Întreprinderea închiriază podgorii în raionul Ungheni, precum şi procură struguri de la întreprinderi mari.

Întreprinderea vinicolă "DAC" produce doar vinuri seci de înaltă calitate din soiurile de struguri nobile, implementând doar cele mai bune tehnologii europene pentru producerea vinurilor clasice roşii, albe şi roze. Vinurile "Vinăria DAC" deja au obţinut mai multe premii la concursurile internaţionale din Coreea de Sud, Germania şi România.

Vinuri DAC