Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Licorna WineHouse

Povestea începe în 1909

Licorna WineHouse este poziționată în podgoria Dealu Mare, în localitatea Gura Vadului, la 7 kilometri de orașul Mizil. A fost deschisă în 2013 pe locul cramei ridicate de soții Nicolae și Elena Nicolau. 

Conacul din proprietatea cramei Licorna WineHouse a aparținut familiei Nicolau și reprezintă, pentru aceștia, locul unde își înnobilau producția de struguri pe care o realizau în timpul anului. Acesta a fost construit între anii 1907-1909 cu pietrari italieni care, în acele vremuri, erau învățători în arta sculpturii pietrelor pentru localnicii tohăneni. În pivnița acestui conac, maturarea vinurilor se face în 80 de barique-uri din diferite tipuri de stejari, iar catifelarea vinului roșu în trei budane de 2.000 și de 3.000 de litri. 

Centrul de vinificație a fost construit în 2013, cu o capacitate de prelucrare a strugurilor de 150 tone anual. Strugurii albi din parcelele ce dețin soiuri valoroase sunt prelucrați în vase din lemn de stejar franțuzesc. 

Recoltatul strugurilor se face exclusiv manual, cu o presortare a strugurilor sănătoși încă din vie. Zdrobirea se realizează doar în anumiți ani, când sucul din boabele de strugure este foarte concentrat, în vreme ce presarea se realizează treptat. 

Vinul Licorna obținut urmează o limpezire și o maturare de la sine, fără intervenții agresive. Singurul șoc pe care îl suferă produsul este cel inevitabil din timpul îmbutelierii. 

Licorna sau inorogul, ca animal mitologic, posedă puteri miraculoase: vindecă bolile, curăță răul și dă viață. Dacă Licorna nu a fost văzută niciodată, vinul care-i poartă numele poate fi descoperit aici și, întâmplător sau nu, are aceleași calități. În plus, nu trebuie vânat cu cete de arcași iscusiți, este suficient doar să fie degustat pentru a-și lăsa amprenta în memoria iubitorului de vin. Gamele Licorna WineHouse sunt: Serafim, Licorna, Bon Viveur, Anno., Vinuri pentru desert. 

Vinuri Licorna WineHouse