Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Marchesi ANTINORI

Familia Antinori produce vin de mai bine de 600 ani. Având un istoric ce se întinde de-a lungul a 26 de generații, familia a condus afacerea prin decizii inovatoare, uneori chiar curajoase, purtând întotdeauna un respect neclintit față de tradiție și teren.

Marchizul Piero Antinori este în prezent directorul companiei, fiind asistat de cele trei fete ale sale, Albiera, Allegra și Alessia. Tradiția, pasiunea și instinctul au ajutat ca Antinori să ajungă în topul producătorilor de vinuri fine, de calitate. 

Fiecare producție, fiecare terroir, fiecare idee reprezintă o nouă provocare pentru a crește nivelul de calitate al vinurilor. 

Pe lângă terenurile moștenite, situate în Toscana și în Umbria, au fost făcute de-a lungul timpului investiții și în alte regiuni potrivite pentru producția vinurilor de calitate, atât în Italia, cât și în afara granițelor, din dorința de a promova noi terroir-uri, cu un potențial ridicat pentru cultivarea strugurilor. 

Antinori experimentează continuu cu viile și cramele lor, cu selecția de soiuri autohtone și internaționale, cu metodele de cultivare, cu altitudinea viilor, cu metodele și temperaturile de fermentare, cu tehnicile de vinificare tradiționale și moderne, cu esențele de lemn, tipurile butoaielor și perioadele de învechire în sticlă. 

Vinuri Marchesi ANTINORI