Vin cunoscut sub numele oficial de Blaufraenkisch care se prezintă cu o culoare roșie-rubinie, arome plăcute de vișine, cireșe amare și coacăze roșii, ușor vegetal pe fundal. În gust, Lacerta Blaufraenkisch prezintă taninuri coapte, aciditate în echilibru cu gradul alcoolic, note de cireșe macerate și vișine, cu ușoare condimente dulci.
Vin cu potențial bun de învechire.
Lacerta Blaufraenkisch poate fi asociat cu carpacio de vițel, pastramă de oaie, vânat de talie medie, deserturi cu fructe roșii.
Temperatura optimă de consum este de 17-19° C.
Cele 82 de hectare de podgorie ce produc vin medaliat cu aur la numeroase competitii internationale, arhitectura conacului si cei 7000 de ani de istorie a vinului din aceasta zona privilegiata fac din LacertA o experienta ce trebuie simtita. Si, ca dovada a simbiozei perfecte dintre viata minerala, vegetala si animala, soparlele isi croiesc drum cu repeziciune pe solul maroniu, ideal pentru vin, si apoi se aseaza si se odihnesc in zonele luminate de soare.