Recoltele de la Château Bellegrave au fost întotdeauna efectuate manual, o practică care a devenit și mai importantă astăzi în contextul cultivării organice. Recolta se realizează, desigur, parcelă cu parcelă, iar ordinea în care sunt abordate rândurile se bazează pe pragul final de coacere. Tehnologia este încorporată prin intermediul unor mese de sortare foarte sofisticate, permițând îndepărtarea frunzelor, tulpinilor și semințelor nedorite. Strugurii ușor călcați sunt apoi lăsați să fermenteze „natural” și să se macereze în cuve cu temperatură controlată pentru o mai bună reglare a temperaturii.
Maturarea are loc în cuve realizate din stejar Allier, în special din Pădurea Tronçais, un lemn cu granulație fină care oferă vinului note delicate de condimente (fără a-i domina aromele) și susține procesul de maturare până când este îmbuteliat după aproximativ 20 de luni mai târziu.
Rezultatul? Notele de degustare vorbesc de la sine!
Strugurii sunt 75% Merlot și 25% Cabernet Franc.
Mici, dar imense, podgoriile Chateau Bellegrave Pomerol sunt un terroir „select” la 30 km de Bordeaux, lângă Libourne. Ceea ce face denumirea specială este compozitia geologică unică și excepțională. Aceasta este formată din pietriș de suprafață, argilă și nisip cu un subsol bogat în oxid de fier, cunoscut și sub denumirea de „crasse de fer”. Acest sol și subsol perfect este combinat cu un microclimat ideal, ajutând la producerea unor vinuri excelente.