Rosé de Purcari este un spectacol al fineţii, ca o zi de primăvară într-o livadă de caişi înfloriţi.
Culoarea de un roz delicat este acompaniată de o aromă fină de fructe exotice. Gustul suav are note de caise, piersici şi coacăze, ce trec lent în postgustul prelungit cu nuanţe de fructe de pădure.
Rosé de Purcari este obţinut din struguri recoltaţi şi selectaţi manual, vinificaţi prin metoda tradiţională.
Se recomandă servirea alături de gustări mediteraneene, brânzeturi aromate, cheesecake.
Temperatura recomandată pentru consum este de 10-12 ℃.
În 2013, când Purcari numără aproape două secole de la fondare, a fost lansată noua sa imagine. Schimbarea reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea vinăriei, fiind condiţionată de evoluţia intensă a acesteia din ultimii 10 ani. Podgoriile plantate în anul 2003-2004 au ajuns la maturitate, când calitatea strugurilor îşi atinge îndrăzneţ apogeul, iar vinul se manifestă în toată amploarea, devenind din ce în ce mai select.
Tocmai din acest motiv, readucerea în lumină a anului fondării vinăriei – 1827 – pune în evidenţă cele aproape două secole în care Purcari a reuşit nu doar să mențină standardele de calitate, dar şi valorile sale.