Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Prince Stirbey

RENASTEREA UNEI TRADITII

De peste 300 de ani, vinurile familiei princiare Stirbey sunt create conform unor principii dezvoltate si pastrate din generatie in generatie. Respectarea acestora si predarea lor urmatoarelor generatii sunt prioritatile cramei.

Descoperirea soiurilor traditionale
Crama Prince Stirbey este adepta soiurilor traditionale, evoluate si adaptate prin veacuri la conditiile pedo-climatice ale unei podgorii. Numai acolo pot sa dezvolte caracterele lor din plin. Soiurile sunt vinificate separat, producand numai vinuri din soiuri pure, pentru a scoate la iveala caracterul fiecarui soi in parte.

CRAMA

Crama de vinificatie a domeniului Stirbey din Dragasani, in dimensiunea sa actuala, a fost conceputa de Printul Barbu Alexandru Stirbey la inceputul secolului XX, pentru prelucrarea strugurilor dintr-o suprafata de aprox. 20 hectare de vie, sau 70-80.000 litri de vin pe an. Si astazi aceasta este productia anuala din crama Stirbey. Bineinteles a fost redotata dupa criteriile moderne de vinificatie: cisterne din inox, folosite in primele faze ale vinificatiei, de fermentare si limpezire, butoaie de stejar de diferite dimensiuni, pentru maturarea vinurilor rosii, o presa pneumatica, care prin presiuni reduse evita distrugerea moleculelor de arome naturale din struguri, si o linie de imbuteliere moderna care garanteaza ambalarea vinului in sticle in conditii sterile.

Langa aceasta dotare tehnica, stricta pastrare a curateniei maxime asigura evitarea defectarii vinului in aceasta faza sensibila. Astfel se pot evita interventii tehnice de corectare a defectiunilor si se faciliteaza crearea vinurilor naturale si sanatoase, de lunga durata.

 

Vinuri Prince Stirbey