Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Viile Metamorfosis

    Înființată în 2008, compania îmbină tradiția familiei Antinori cu talentul oenologului Fiorenzo Rista. Investiția a presupus achiziția a 100 de hectare de teren, dintre care 67.5 hectare plantate cu viță-de-vie, în zonele viticole Valea Urloi, Fințești și Năeni din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafețe de 52.5 hectare, precum și achiziția, renovarea și tetehnologizarea cramei de la Vadu Săpat. 

    Viile au fost plantate pe coline cu pante line, iar soiurile de struguri au fost selecționate în funcție de caracteristicile fiecărei parcele în parte. Compania își propune să promoveze soiurile autohtone și o viticultură sustenabilă. În 2013 a obținut certificarea pentru primele 15 hectare de viță-de-vie ecologică, prin Austria Bio Garantie, unul dintre liderii europeni în ceea ce privește inspecția și certificarea ecologică în agricultură. 

    Crama companiei este situată în comuna Vadu Săpat din județul Prahova și a fost complet renovată și retehnologizată în perioda 2012-2014. Este poziționată strategic pentru a deservi cu succes cele trei vii deținute de Vitis Metamorfosis în plaiuri viticole diferite. Dotarea cu tehnologie modernă se îmbină armonios cu butoaiele de stejar, de capacități mici și mari, folosite pentru maturarea în special a vinurilor roșii. 

 

Vinuri Viile Metamorfosis