La Liliac Chardonnay remarcam accentul pus pe caracteristice varietale ale Chardonnay-ului ajutat si de terroir-ul transilvanean. Culoarea galben-aurie indica maturitatea acestui vin. In nas intalnim arome de pere, banane si note de salcam si caprifoi. De asemenea, maturarea in butoaie de lemn de stejar timp de 3 luni ii confera vinului Liliac Chardonnay arome fine de vanilie.
Un vin excelent, corpolent, care cuprinde gustul bogat al complexitatii varietale si arome perfect echilibrate.
Enologul ne recomanda sa fie savurat alaturi de halibut in crusta de ierburi, mangalita la gratar sau salate cu branza de capra.
Temperatura recomandată de servire este de 10° C.
În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.