DAC Saperavi este un vin de o culoare intensa rosu-rubinie, cu o aroma de fructe negre de padure, cirese coapte, prune si scortisoara. Gustul este plin, catifelat, fiind urmat de un postgust lung, dominant si armonios.
DAC Saperavi este ideal pentru mancaruri din carne de vita, vinat si brinzeturi dure.
Maturat 15 luni in butoaie de stejar, vinul are un bun potential de invechire la sticla.
"Vinăria DAC" este o vinărie care, la început, reprezenta hobby-ul lui Constantin Furculiţă şi Onisim Popescu. În primii ani vinăria producea vinuri după metoda "ţărănească", mizând pe tradiţiile de familie şi experienţă în domeniul vinificării. Activitatea a început cu o cramă mică în satul Racovăţ.
Întreprinderea vinicolă "DAC" produce doar vinuri seci de înaltă calitate din soiurile de struguri nobile, implementând doar cele mai bune tehnologii europene pentru producerea vinurilor clasice roşii, albe şi roze. Vinurile "Vinăria DAC" deja au obţinut mai multe premii la concursurile internaţionale din Coreea de Sud, Germania şi România.