Liliac Fetească Neagră se prezintă în nuanțe de roșu intens, cu gust și nas plăcut, specific soiului, de fructe de pădure și prune uscate, echilibrat, cu taninuri armonioase. Se recomandă aerare minim 30 minute înainte de a fi servit.
Feteasca Neagră de la Liliac acompaniază minunat carnea de rață, preparatele din legume sau sufleul de branză. Se poate servi și vara, ușor răcit, alături de brânzeturi maturate.
Temperatura recomandată de servire este de 16° C.
În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.