Castel Mimi Roșu de Bulboaca este vin incomparabil, produs din soiuri roșii cu caracteristici deosebite și o aromă elegantă. Vinul are o culoare rubinie cu evidențe plăcute și reflexii purpurii. Neted și catifelat, cu arome florale, vinul debutează cu note de prune uscate și șofran, urmate de scorțișoară și condimente.
Castel Mimi Roșu de Bulboaca se poate servi alături de o varietate de bucate, începând cu cele din carne, preparate din vânat și meniuri condimentate pe bază de carne roșie sau legume.
Temperatura recomandată de servire este de 15-18°C.
Legendele sunt scrise de oameni mari, cu pasiuni pentru lucruri frumoase. Una dintre aceste personalități este Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei din perioada dominației țariste dar și un vinificator ilustru al secolui XX. El şi-a dedicat viaţa viţei de vie și fiind purtat de această pasiune a reușit să edifice primul chateau din țară.
Castelul din cele mai vechi timpuri a dat viață unor vinuri excepționale și a reprezentat epicentrul unui proces intensiv de modernizare al întregului sector vinicol național. Datorită acțiunelor prompte a boierului Mimi industria vitivinicolă a fost salvată de câteva ori, astfel ca Moldova să poată fi astăzi pintre liderii mondiali producători de vin.