Negru de Ceptura, vin bogat, complex, realizat prin cupajarea a trei soiuri de elită, a cărui eleganță se dezvăluie treptat prin gustul rotund, catifelat și aroma de fructe roșii, bine coapte. Culoarea rubiniu-intens se armonizează perfect cu aromele de ciocolată, cafea și cu notele ușor picante. Un postgust prelung de scorțișoară susține noblețea acestui vin.
Perfect de savurat acum, dar și cu un excelent potențial de învechire în sticlă.
Se recomandă a fi asociat cu preparate din vânat, piept de rață sau brânzeturi puternic aromate.
Temperatura ideală de servire este de 16-18° C.
Povestea cramei Ceptura începe în 2005, la doar un an după începerea construcţiei cramei, atunci când s-a degustat primul lot de vin Crama Ceptura.
Azi, după 10 ani de existenţă, Crama Ceptura are o capacitate de producţie de 10 milioane de sticle pe an, o secţie de vinificare care asigură prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, o capacitate de păstrare de aproximativ 6 milioane de litri de vin şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie.
De mai bine de 10 ani, calităţile deosebite ale vinului produs la Crama Ceptura sunt apreciate nu doar de consumatorii din Romania, dar şi de amatorii acestei nobile băuturi de calitate de peste hotarele ţării. Din 2005, din inima podgoriei Dealu Mare, pleacă spre paharele amatorilor de vinuri, cele mai bune soiuri realizate de specialiştii cramei: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.