Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Crama Ceptura

Povestea

Povestea cramei Ceptura începe în 2005, la doar un an după începerea construcţiei cramei, atunci când s-a degustat primul lot de vin Crama Ceptura.

Azi, după 10 ani de existenţă, Crama Ceptura are o capacitate de producţie de 10 milioane de sticle pe an, o secţie de vinificare care asigură prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, o capacitate de păstrare de aproximativ 6 milioane de litri de vin şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie.

De mai bine de 10 ani, calităţile deosebite ale vinului produs la Crama Ceptura sunt apreciate nu doar de consumatorii din Romania, dar şi de amatorii acestei nobile băuturi de calitate de peste hotarele ţării. Din 2005, din inima podgoriei Dealu Mare, pleacă spre paharele amatorilor de vinuri, cele mai bune soiuri realizate de specialiştii cramei: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.

Amplasarea

Crama Ceptura se află în localitatea Ceptura, în inima podgoriei Dealu Mare din judeţul Prahova - una dintre cele mai cunoscute zone viticole din Romania, cu potenţial unic de vinificaţie datorită microclimatului special.

Doar aici, soarele scaldă pământurile şi viile cu 14 zile mai mult în fiecare an, făcând acest ţinut ideal pentru cultivarea unor soiuri de viţă nobile, asemănătoare cu cele din celebra regiune viticolă franceză Bordeaux.

Condiţiile şi structura solului permit cultivarea soiurilor europene de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling Italian, Muscat Ottonel sau Fetească Neagră.

Vinuri Crama Ceptura