Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Vin alb sec - Chablis 1er Cru 2016, 0.75L, Bovier & Fils

Chablis 1er Cru 2016, 0.75L, Bovier & Fils

156.35 Lei (TVA inclus)
Bovier & Fils Chablis 1er Cru este un vin de culoare aurie intensă. Buchetul este tipic vinurilor albe franțuzești: proaspăt, ușor fructat cu o aromă foarte fină de vanilie. Vinul va completa foarte bine carnea de pește, carnea de pasăre și mezelurile.  Temperatura recomandată de servire este de 12-14° C. Chablis este unul dintre marile vinuri ... vezi mai mult
Franta
Alb
Sec
2016
12.5%
Cod produs: 138     Disponibilitate: STOC EPUIZAT      Livrare: GRATUITĂ peste 300 Lei

Vinul Chablis 1er Cru 2016, 0.75L, Bovier & Fils

Bovier & Fils Chablis 1er Cru este un vin de culoare aurie intensă. Buchetul este tipic vinurilor albe franțuzești: proaspăt, ușor fructat cu o aromă foarte fină de vanilie.

Vinul va completa foarte bine carnea de pește, carnea de pasăre și mezelurile. 

Temperatura recomandată de servire este de 12-14° C.

Chablis este unul dintre marile vinuri originale inimitabile. Chardonnay răspunde la acest terroir rece de argile calcaroase cu arome pe care nimeni nu le poate reproduce, indiferent de condițiile viticole și care sunt diferite chiar și de cele din restul Burgundiei, în sud. Chablis este un vin puternic, dar nu aspru, amintind de rocă și minerale. Strugurii sunt culeși manual, apoi sunt presați și trec printr-un proces de fermentație alcoolică la temperaturi scăzute. Vinul este pritocit rapid, filtrat și îmbuteliat pentru a reține bogația de arome. 

 Crama Bovier & Fils

Dacă Parisul este capul Franței, iar Champagne e inima, atunci Burgundia (Bourgogne) este somacul ei. Este o regiune a meselor lungi, pline cu cele mai bune produse (vita Charolais din vest, pui Bresse din est și brânzeturi cremoase precum Chaource și Epoisses) A fost cel mai bogat dintre vechile ducate ale Franței. Dar chiar înainte ca Franța să devină creștină, era vestită pentru vinurile ei. Burgundia nu este o singură podgorie mare, ci denumirea unei provincii care cuprinde câteva regiuni viticole distincte și alese. Cea mai bogată și mai importantă e Côte-d'Or, inima Burgundiei și vatra ancestrală a vinurilor Chardonnay și Pinot Noir. 

Cei de la Bovier & Fils încorporează condițiile de terroir în vinul lor, respectând natura și tradiția, care sunt chintesența vinului burgundian.

Alte vinuri care te-ar putea interesa

  -   chablis 1er cru  -   bovier & fils  -   chardonnay  -   vinuri france  -   vin bovier & fils  -   chablis 1er cru 2016  -   vin alb sec  -