Culoarea acestui Liliac Red Cuvee este de un roșu-purpuriu. Aromele sunt de fructe dulci de pădure, afine și cireșe negre amare, la care se adaugă, la final, note de cuișoare și piper. Gustativ, simțim și prospețimea taninurilor suple și perfect integrate, cu note suave de vanilie și scortișoară.
Red Cuvee este un vin excelent pentru preparatele din carne de miel, gulaș, mâncăruri din bucătăria mediteraneană și brânzeturi maturate.
Temperatura recomandată de servire este de 16° C.
În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.