Marchesi Antinori Villa Antinori Rosso Toscana a fost creat pentru prima dată și comercializat de către Marquis Niccolò Antinori, tatăl lui Piero Antinori, în 1928 și a fost în regiunea Chianti, conceput ca un vin de lungă durată, capabil de a se îmbunătăți cu vârsta. În 2001 Piero Antinori a inaugurat o nouă etapă pentru Villa Antinori, care a devenit un toscan IGT produs dintr-o selecție de struguri cultivați exclusiv în viile Antinori din regiunea Toscana. Designul etichetei a rămas așa cum a fost în 1928, cu ajustări minime, în 1990 și apoi în 2001.
Marchesi Antinori experimentează continuu cu viile și cramele lor, cu selecția de soiuri autohtone și internaționale, cu metodele de cultivare, cu altitudinea viilor, cu metodele și temperaturile de fermentare, cu tehnicile de vinificare tradiționale și moderne, cu esențele de lemn, tipurile butoaielor și perioadele de învechire în sticlă.