Pentru Cuvee Amaury 2017, al cincisprezecelea pe care crama SERVE îl produce, enologul Aurel ROTARESCU a revenit la asocierea dintre Sauvignon Blanc, Chardonnay și Riesling de Rin, asamblajul clasic al acestui Cuvee.
Anul 2017 a fost deosebit de bun pentru vinurile albe: temperaturile blânde și precipitațiile însemnate dar bine repartizate au favorizat obținerea unor vinuri albe cu un alcool moderat și o prospețime deosebită datorată acidității naturale a strugurilor.
Cuvee Amaury 2017 este produs din struguri culeși manual, finalul fermentației alcoolice având loc în baricuri din stejar francez de 1 și 2 ani. A urmat maturarea pe drojdie și păstrarea în baric, în total cca 5 luni, după care s-a trecut la asamblarea finală a vinurilor astfel învechite.
Vă recomandăm să îl serviţi rece (14 °C), ca aperitiv sau în compania unor preparate din peşte, fructe de mare sau carne albă.
Dacă sunt îndeplinite condițiile de temperatură, umiditate și luminozitate, acest vin are un potențial de învechire de minimum 8 ani.
După o perioadă de început (1995 – 2001) în care am lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă déjà existentă, am construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor noastre. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama noastră se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate.
De-a lungul anilor, am mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 am completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 am mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată (hala climatizată dotată cu 2000 hl capacitate de stocaj în vase din inox) și am construit și amenajat un spațiu pentru maturarea vinului în butoaie de stejar, de asemenea climatizat, cu o capacitate de 1000 hl.