Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Clos des Colombes

DOMENIILE CLOS DES COLOMBES sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne Marie Rosenberg, care a transformat o veche fermă, situată la malul Mării Negre, într-un domeniu viticol. 

Această franțuzoaică-româncă, care provine dint-o lungă linie de vinificatori din Champagne, a creat cu ajutorul echipei sale fidele și a fiului său, un loc preferat de amatorii de vin bun și gastronomie.

Cuvântul 'CLOS' din CLOS DES COLOMBES reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în principal în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole.

Cuvântul 'COLOMBES' din CLOS DES COLOMBES reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei pe care noi am renovat-o și porumbeii care au fost într-un număr mic la început, dar care s-a mărit pe parcus.

Un vin bun nu poate exista fără un pământ bun și fără o muncă riguroasă în vie. 


Viile au fost plantate, în jurul proprietății, în 2007 și 2008 pe un sol special numit terra rossa, care produce struguri foarte marcați de solul -terroir- în care radaciniile se înfig lent și adânc, căutând umiditatea și nutrimentele necesare unei bune dezvoltări.

Solul de bună calitate din jurul proprietății a permis plantarea de soiuri precum: Viognier pentru vinuri albe, Pinot noir, Cabernet Sauvignon și Syrah pentru cele roșii.

Pentru soiurile pe care nu le avem pe podgoria noastră, avem un contract de aprovizionare cu o frumoasă podgorie, care ne furnizează struguri de o calitate excelentă.

Calitatea vinurilor noastre depinde, în mare măsură, de calitatea muncii în vie și de condițiile meteorologice. Pe podgoria CLOS DES COLOMBES încercăm să diminuăm folosirea de tratamente, dar atunci când le folosim ne asigurăm să fie cele mai naturale posibil, gunoiul de grajd de la cai, fiind pentru noi cel mai bun îngrășămînt, ne facem de la un an la altul compost.

Nu avem pentru moment nici o recunoaștere oficială « bio », dar ceea ce ne interesează este să aplicăm o protecție a mediului zi de zi. Via urmează un ciclu regulat și munca noastră este să o ajutăm pentru a obține cele mai bune rezultate.

Vinuri Clos des Colombes