Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Crama Cepari

Crama Cepari este o emblemă creată de pasiunea pentru vin a enologului Ilarie Prioteasa. Ucenicia ca stagiar în vechile crame ale Drăgăşanului a fost continuată la nivel profesional în crama proprie, concepută după standardele moderne mereu în schimbare ale domeniului. Investiţiile în plantaţii, tehnologie, oameni şi promovare încearcă să rescrie o continuitate a istoriei vinului pentru zona de originea soiului Crâmpoşie.

Cepari – un sat al localităţii Cirlogani, situat în sudul podgoriei Drăgăşani, la jumatatea distanţei dintre oraşele Drăgăşani şi Slatina, partea dinspre Olteţ a drumului care leagă cele două localităţi.

Plantaţiile viticole sunt situate pe dealurile subunităţii Getice în zona de lăsare a acestora care favorizează concentrarea afluenţilor locali ai Oltului.

Platoul pe care este amplasatăplantaţia cuprinde înclinaţii de 2-5% cu orientare sud – estică, sudică şi sud – vestică. Altitudinea este de 220m. Climatul este temperat continental, cu ierni reci şi veri calde, cu uşoare influenţe mediteraneene.

Temperatura medie anuală este de 11,6 º C, iar precipitaţiile sunt de 555 mm anual cu o neuniformă repartiţie în perioada de vegetaţie.

Noua locaţie a fost dată în folosinţă în anul 2010 şi este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie pentru întreg procesul de prelucrare a strugurilor şi de elaborare a vinurilor de calitate. Toate materialele componente ale utilajelor şi capacităţile de depozitare sunt din inox iar spaţiul de maturare cuprinde baricuri din lemn de stejar românesc.

Dacă utilajele moderne tind să devină o abordare curentă pentru vinificatorii de top, vasele de fermentare şi depozitare urmează acelaşi trend cu obligativitatea controlului de temperatură automat.

În completare, crama dispune de amplasarea etajată a cisternelor de 20-60 hl, precum şi fermentatoare moderne, inclusiv de macerare sub presiunea dezvoltată de propria fermentaţie controlată de programator.

Sala de maturare a fost constituită special pentru depozitarea baricurilor cu un control al temperaturii naturale dat de amplasarea sub nivelul cramei şi este cuprinsă între sala cisternelor şi sala de îmbuteliere cu flux semiautomatizat.

Vinuri Crama Cepari