Obținut din struguri atent selecționați din plantațiile SERVE de Pinot Noir înființate în anul 2000 și de Fetească Neagră în anul 2003, Cuvee Guillaume 2015 este un asamblaj inedit de soiuri: Pinot Noir soi de referință din Burgundia și Fetească Neagră, soi românesc emblematic.
Strugurii culeși manual și selectați încă din vie, au fost vinificați separat în vase de beton, conform tradiției din zonă, cu scufundarea manuală a căciulii. Ulterior, fermentația malolactică și maturarea s-au făcut în baricuri de stejar cu o vechime de 1-3 ani pentru o perioadă de maxim 10 luni.
Anul 2015, un an foarte bun pentru soiurile roșii a permis obținerea de vinuri corpolente cu arome tipice și un potențial de evoluție foarte bun.
Mirosul acestui vin este unul fructat, de cireașă, vișină, condimentat, de sâmbure de migdală. Gustul este de asemenea fructat, de cireașă bine coaptă, de mură albastră. Un vin corpolent și delicat cu tanini fini.
Vă recomandăm să îl serviți la 14-15 °C, alături de aperitive ușoare, friptură de rață, vânat.
Păstrat în condiții optime de temperatură, lumină și umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 8-10 ani.
După o perioadă de început (1995 – 2001) în care am lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă déjà existentă, am construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor noastre. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama noastră se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate.
De-a lungul anilor, am mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 am completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 am mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată (hala climatizată dotată cu 2000 hl capacitate de stocaj în vase din inox) și am construit și amenajat un spațiu pentru maturarea vinului în butoaie de stejar, de asemenea climatizat, cu o capacitate de 1000 hl.