Sauvignon Blanc de la Crama Trantu este un vin proaspăt, tânăr, ce vine cu o explozie de arome exotice, citrice, soc, iasomie, lime, litchi, purtând cu el aroma florii de viță de vie. Gustativ, are o aciditate foarte buna si un mic rest de zahar care sa contrabalanseze gustul usor amar de pe final. Un vin memorabil, o incantare a simturilor. Recomandam a fi servit la o temperatura de 8-10 grade Celsius.
Cu experiență în vinuri de dinainte de ’89, Iota Trantu s-a lansat în calitate de proprietar de cramă și oenolog specializat în Romania postcomunistă din 1999, devenind creator al propriilor sale vinuri. Misiunea sa, careia i se dedica cu rabdare si pasiune, este de a crea vinuri de calitate care să reflecte caracterul strugurilor și al terroir-ului podgoriei Murfatlar. Investitiile permanente in tehnologie, oameni si eticheta asigura premizele dezvoltarii de produse premium, incununarea eforturilor continue de pastrare si transmitere a unei traditii locale, vechi de 2000 de ani.