Inca de cand deschidem o sticla de Sauvignon Blanc de la Crama Bauer, observam un vin exceptional, fresh, revigorant, cu o aciditate foarte buna ce ii confera note de citrice si o fructozitate ce il face delicios. Un Sauvignon Blanc ce ne arata ca acest soi se simte foarte bine in zona Dragasani.
Strugurii de Sauvignon Blanc sunt recoltati si selectati manual, de pe o singura parcela, 50% din acestia fiind fermentati pe bostina timp de 6-7 zile si 50% desciorchinati, presati si macerati 6-7 ore dupa care fermentarea este continuata in cisterne de inox. Vinul rezultat este pastrat timp de 6 luni pe drojdii fine si filtrat o singura data inainte de imbuteliere.
Acest Sauvignon Blanc are un potential bun de invechire, castigand in complexitate si calitate in urmatorii 2-3 ani .
Se recomanda servire alaturi de somon, tartar de somon cu capere si menta, branza proaspata de capra cu miere de salcam si nuci.
Produs in editie limitata de 8700 de sticle.
La Dragasani, judetul Valcea, pe varf de deal, in mijlocul unei naturi impresionant de bogate, aproape neatinsa, Oliver si Raluca Bauer si-au transformat in realitate visul lor dintotdeauna: o crama mica unde pot da mana libera creativitatii.
Toate vinurile Cramei Bauer provin de pe o singura plantatie de vie veche, chiar si de peste 40 de ani, sunt produse in editie limitata si sunt monovarietale, crama neavand in portofoliu niciun cupaj.