Acest Liliac Red Cuvee, cupaj de Feteasca Neagra, Merlot si Pinot Noir ne intampina cu o culoare rubinie si stralucitoare si un nas revigorant si placut, cu arome de rodii, capsuni si note subtile de lemn dulce si vanilie. Usor condimentat, acest cupaj transilvanean este revigorant pe palat, cu un corp bine structurat si un postgust lung de cirese.
Liliac Red Cuvee este excelent alaturi de o pastrama din carne de miel, un gulas sau alaturi de o mancare cu specific mediteranean. O degustare a acestui vin necesita branzeturi bine maturate.
Temperatura recomandată de servire este de 16° C.
În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.