Enigmă în nume și explozie în gust. Așa e Shiraz de Purcari. Legenda spune că denumirea soiului se trage din Iran, originea din Franța, iar faima- din Australia.
Domesticit pe podgoriile din Sudul Moldovei, cel mai condimentat soi de struguri a dat naștere unui vin în ediție limitată.
Shiraz de Purcari este un vin sec și savuros, cu gust de vișine supracoapte și fructe de pădure. Caracterul zbuciumat i se revarsă într-un postgust de coacăză neagră și afine. Maturat în butoaie de stejar, Shiraz de Purcari a căpătat arome de cafea, scorțișoară, și piper roz. Un vin cu personalitate și taninuri elegante.
Asocieri culinare: Bucate tradiționale din carne, vânat, friptură de vită, bucate din porc.
Temperatura de servire: +16 ... +18 °С
În 2013, când Purcari numără aproape două secole de la fondare, a fost lansată noua sa imagine. Schimbarea reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea vinăriei, fiind condiţionată de evoluţia intensă a acesteia din ultimii 10 ani. Podgoriile plantate în anul 2003-2004 au ajuns la maturitate, când calitatea strugurilor îşi atinge îndrăzneţ apogeul, iar vinul se manifestă în toată amploarea, devenind din ce în ce mai select.
Tocmai din acest motiv, readucerea în lumină a anului fondării vinăriei – 1827 – pune în evidenţă cele aproape două secole în care Purcari a reuşit nu doar să mențină standardele de calitate, dar şi valorile sale.