Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Vin alb sec - Terra Romana Sauvignon Blanc & Feteasca Alba 2017, 0.75L, SERVE

Terra Romana Sauvignon Blanc & Feteasca Alba 2017, 0.75L, SERVE

33.55 Lei (TVA inclus)
În căutarea unui « cuplu » surprinzător, SERVE a creat acest asamblaj, Terra Romana Sauvignon Blanc / Fetească Albă, pentru prima dată în 2012 din asocierea unui soi internațional cum este Sauvignon Blanc, de origine Bordeleză, cu un soi pur românesc: Fetească Albă. Anul 2017 a fost un an echilibrat din punct de vedere climatic în Dealu Mare. ... vezi mai mult
Romania
Alb
Sec
12.5%
Cod produs: 84     Disponibilitate: STOC EPUIZAT      Livrare: GRATUITĂ peste 300 Lei

Vinul Terra Romana Sauvignon Blanc & Feteasca Alba 2017, 0.75L, SERVE

În căutarea unui « cuplu » surprinzător, SERVE a creat acest asamblaj, Terra Romana Sauvignon Blanc / Fetească Albă, pentru prima dată în 2012 din asocierea unui soi internațional cum este Sauvignon Blanc, de origine Bordeleză, cu un soi pur românesc: Fetească Albă.

Anul 2017 a fost un an echilibrat din punct de vedere climatic în Dealu Mare. Experiența viticultorilor noștri, vârstă plantațiilor și măiestria lui Aurel ROTARESCU au pus în valoare și mai mult caracteristicile acestui an. Dispunerea pe versanți nord-estici a plantațiilor de Sauvignon Blanc și maturitatea celor de Fetească Albă (plantate în 1965) sunt principalele atuuri care ne-au ajutat să obținem acest vin deosebit, un « mix » surprinzător de generații, caracterizat prin complexitate, eleganță și echilibru.

Aromele de flori de lămâi și caise coapte, gustul complex dar proaspăt de citrice și caise, fac din Terra Romana Sauvignon Blanc/Fetească Albă recolta 2017 un însoțitor ideal pentru salate ușoare de vară, preparate din pește alb, fructe de mare, carne albă de pasăre, paste ușor condimentate sau brânzeturi proaspete, dar perfect și ca aperitiv.

Vă recomandăm să serviți acest vin rece, la o temperatură de 12 - 14 °C.

Păstrat în condiții optime de temperatură, lumină și umiditate, acest vin are un potențial de învechire de 3-4 ani.Crama SERVE

După o perioadă de început (1995 – 2001) în care am lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă déjà existentă, am construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor noastre. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama noastră se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate.
De-a lungul anilor, am mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 am completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 am mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată (hala climatizată dotată cu 2000 hl capacitate de stocaj în vase din inox) și am construit și amenajat un spațiu pentru maturarea vinului în butoaie de stejar, de asemenea climatizat, cu o capacitate de 1000 hl.

Alte vinuri care te-ar putea interesa