Obținut din struguri culeși manual din viile SERVE în zona Cherba, în treimea mijlocie și inferioară a versantului, Cuvee Clemence 2017 este o combinație inedită de soiuri între Chardonnay – soi emblematic din Burgundia și Fetească Albă – soi tipic românesc dar care “nu se lasă mai prejos”.
Acest vin este și expresia colaborării între generații: Chardonnay-ul, tânăr, provine dintr-o vie tânăra plantată în anul 2006 iar Feteasca Albă, matură, provine dintr-o vie veche, plantată în 1965. Vinificatia s-a făcut separat pe loturi și soiuri; un procent de 20% din cantitatea de Chardonnay a fost vinificat în baricuri vechi de 1-2 ani cu controlul temperaturii.
Mirosul acestui vin aduce a flori de tei și prun, flori de salcâm, scorțișoară și vanilie. Gustul este unul cremos, de miez de pâine, alune de pădure. Este un vin echilibrat și lung cu o complexitate deosebită . Se recomandă a fi servit cu paste, carne de curcan, pește gras.
După o perioadă de început (1995 – 2001) în care am lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă déjà existentă, am construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor noastre. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama noastră se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate.
De-a lungul anilor, am mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 am completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 am mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată (hala climatizată dotată cu 2000 hl capacitate de stocaj în vase din inox) și am construit și amenajat un spațiu pentru maturarea vinului în butoaie de stejar, de asemenea climatizat, cu o capacitate de 1000 hl.