Castello Banfi Rosso di Montalcino DOC este un vin roșu rubiniu intens cu reflexe violete, cu buchet intens, proaspăt, fructat cu note specifice de violete, cireşe şi prune. Gustul este delicat, amplu, persistent.
Este ideal servit alături de preparate din vânat sau brânzeturi semi-maturate. Structura remarcabilă îi permite să fie învechit pe perioade bune de timp.
Temperatura recomandată de servire este de 16-18° C.
Acest Rosso di Montalcino este obținut din struguri selectați, 100% Sangiovese, culeși de pe podgoriile domeniului de pe dealurile sudice ale regiunii Montalcino.
Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.