El Emperador Cabernet Carmenere este un vin roșu cu tente de mov. Gust bogat, cu arome de mure și piper negru, cu taninuri netede, bine rotunjite, care fac acest vin de soi foarte plăcut și ușor de băut.
Este perfect asociat cu mâncăruri din carne roșie, curry și brânzeturi.
Temperatura recomandată de servire este de 14-16° C.
Podgorie localizată în Valea Centrală din Chile, la poalele Anzilor.
Strugurele specific Chile, Carmenere, a dispărut de pe podgoriile europene la jumătatea secolului al XIX-lea și a fost redescoperit recent printre vițele de Merlot din Chile, o sută de ani mai târziu.
Chile are o istorie viticolă îndelungată, datând din secolul al XVI-lea, când conchistadorii spanioli au adus vița-de-vie Vitis vinifera cu ei, în timp ce au colonizat regiunea. La mijlocul secolului al XIX-lea s-au introdus soiuri de vin francez, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère și Cabernet Franc. La începutul anilor 1980, o renaștere a avut loc odată cu introducerea rezervoarelor de fermentare din oțel inoxidabil și utilizarea butoaielor de stejar pentru maturare. Exporturile de vin au crescut foarte repede, deoarece producția de vinuri de calitate a crescut. Chile este în prezent al cincilea cel mai mare exportator de vinuri din lume și al nouălea cel mai mare producător. Până în prezent, vița-de-vie din Chile nu a fost afectată de viermele phylloxera, ceea ce înseamnă că vița-de-vie nu trebuie să fie altoită.