Castel Mimi Cabernet Sauvignon este un vin atrăgător și fin de o culoare intensă a rubinului. A fost produs din struguri atent selecționați, care sunt recoltați pe cele mai înalte culmi ale podgoriilor. Vinul are un buchet bogat cu note de prune uscate, scorțișoară, ciocolată și un final ușor condimentat. Postgustul vinului este mătăsos și intens.
Castel Mimi Cabernet Sauvignon se potrivește cu bucate gătite la grătar, carne roșie, salate din legume amărui sau brânzeturi cheddar, brie și mozzarella.
Temperatura recomandată de servire este de 15-18°C.
Legendele sunt scrise de oameni mari, cu pasiuni pentru lucruri frumoase. Una dintre aceste personalități este Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei din perioada dominației țariste dar și un vinificator ilustru al secolui XX. El şi-a dedicat viaţa viţei de vie și fiind purtat de această pasiune a reușit să edifice primul chateau din țară.
Castelul din cele mai vechi timpuri a dat viață unor vinuri excepționale și a reprezentat epicentrul unui proces intensiv de modernizare al întregului sector vinicol național. Datorită acțiunelor prompte a boierului Mimi industria vitivinicolă a fost salvată de câteva ori, astfel ca Moldova să poată fi astăzi pintre liderii mondiali producători de vin.