Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structură complexă, care impresionează.
De o culoare roşu-rubinie, se remarcă prin aromele fine de micşunea şi saftian. Gustul catifelat, cu o astringenţă plăcută şi cu nuanţe de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un postgust de durată.
Obţinut din struguri recoltaţi şi selectaţi manual, vinificaţi prin metoda tradiţională. Maturat timp de 12 luni în barrique franțuzesc de stejar.
Se recomandă servirea alături de piept de raţă afumat, şnitel de curcan sau de viţel, biftec de porc sau gustări cu prosciutto.
Temperatura recomandată pentru consum este de 18-20 °С.
În 2013, când Purcari numără aproape două secole de la fondare, a fost lansată noua sa imagine. Schimbarea reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea vinăriei, fiind condiţionată de evoluţia intensă a acesteia din ultimii 10 ani. Podgoriile plantate în anul 2003-2004 au ajuns la maturitate, când calitatea strugurilor îşi atinge îndrăzneţ apogeul, iar vinul se manifestă în toată amploarea, devenind din ce în ce mai select.
Tocmai din acest motiv, readucerea în lumină a anului fondării vinăriei – 1827 – pune în evidenţă cele aproape două secole în care Purcari a reuşit nu doar să mențină standardele de calitate, dar şi valorile sale.