Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Vin roşu sec - Vinul Cavalerului Feteasca Neagra 2015, 0.75L, SERVE

Vinul Cavalerului Feteasca Neagra 2015, 0.75L, SERVE

39.55 Lei (TVA inclus)
Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2015  de la crama SERVE se remarcă printr-un nas complex, de piper alb alături de arome de prune uscate și frunză de coacăz negru. Este un vin elegant, cu tanini fini, îmblânziți prin maturarea în baricuri timp de 8-10 luni, care exprimă cu deosebită acuratețe caracteristicile tipice ale soiului. Anul 2015, un an cu ... vezi mai mult
Romania
Roşu
Sec
14%
Cod produs: 76     Disponibilitate: STOC EPUIZAT      Livrare: GRATUITĂ peste 300 Lei

Vinul Vinul Cavalerului Feteasca Neagra 2015, 0.75L, SERVE

Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2015  de la crama SERVE se remarcă printr-un nas complex, de piper alb alături de arome de prune uscate și frunză de coacăz negru. Este un vin elegant, cu tanini fini, îmblânziți prin maturarea în baricuri timp de 8-10 luni, care exprimă cu deosebită acuratețe caracteristicile tipice ale soiului.

Anul 2015, un an cu temperaturi peste medie, a favorizat obținerea unor struguri bine maturați.

Strugurii culeși manual din plantații înființate de noi în 2005, au fost transportați cu camioane frigorifice la crama din Ceptura și vinificați  în aceeași zi în vase cu recircularea mustului și temperatură controlată de maxim 28 – 29 grade. Circa 25% din volum a fost maturat în baricuri de 2-3 ani pentru o perioadă de 8-10 luni. Cealaltă cantitate a fost maturată în vase de inox iar asamblarea s-a făcut ulterior, la inspirația lui Aurel ROTARESCU.

Vă recomandăm să îl serviți la o temperatură de 18° C, în compania unor preparate de porc sau miel, sarmale sau brânză matură.

Păstrat în condiții optime de temperatură, lumină și umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 6 – 7 ani.



Crama SERVE

După o perioadă de început (1995 – 2001) în care am lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă déjà existentă, am construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor noastre. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama noastră se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate.
De-a lungul anilor, am mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 am completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 am mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată (hala climatizată dotată cu 2000 hl capacitate de stocaj în vase din inox) și am construit și amenajat un spațiu pentru maturarea vinului în butoaie de stejar, de asemenea climatizat, cu o capacitate de 1000 hl.

Alte vinuri care te-ar putea interesa