Categorii speciale

Neautentificat
  office@winein.ro   0741153454
Romana

Vin roşu sec - Cuvee Guy de Poix 2014, 0.75L, SERVE

Cuvee Guy de Poix 2014, 0.75L, SERVE

249.99 Lei (TVA inclus)
Acest Cuvée Guy de Poix care este elaborat exclusiv din soiul Fetească Neagră, este un omagiu adus Contelui Guy de POIX, fondatorul SERVE. Guy s-a dedicat redescoperirii acestui soi specific românesc încă din noiembrie 1994, atunci când i-a fost prezentat pentru prima oară de Aurel ROTARESCU, tânărul enolog care i-a devenit apoi discipol. Suntem mândri ... vezi mai mult
Romania
Roşu
Sec
15.5%
Cod produs: 95     Disponibilitate: STOC LIMITAT      Livrare: GRATUITĂ peste 300 Lei

Vinul Cuvee Guy de Poix 2014, 0.75L, SERVE

Acest Cuvée Guy de Poix care este elaborat exclusiv din soiul Fetească Neagră, este un omagiu adus Contelui Guy de POIX, fondatorul SERVE. Guy s-a dedicat redescoperirii acestui soi specific românesc încă din noiembrie 1994, atunci când i-a fost prezentat pentru prima oară de Aurel ROTARESCU, tânărul enolog care i-a devenit apoi discipol.

Suntem mândri să vă prezentăm astăzi acest Cuvée excepţional care confirmă intuiţia marelui iubitor al vinurilor care a fost Contele Guy de POIX. După o recoltă 2013 care nu a satisfăcut exigențele lui Aurel pentru acest cuvee, deși anul 2014 nu a fost unul generos din punct de vedere al temperaturilor, am reușit să obținem încă o recolta de fetească neagră de excepție. Strugurii au fost culeși manual în prima săptămână a lunii octombrie, de pe cele mai bune parcele cu fetească neagră plantate în 2003. Vinificația a avut loc în vase de beton cu scufundarea manuală a căciulii; fermentația alcoolică a durat circa 16 zile; fermentația secundară, malolactică, s-a făcut în baricuri de 225 litri din lemn francez și românesc de 1, 2 și 3 ani. După o maturare între 8 și 12 luni în baric, au fost selectate cele mai valoroase vinuri pentru a participa la Cuvee Guy de POIX 2014, al treilea din această serie.

Asamblarea inițială s-a făcut baric cu baric în loturi mici, urmărite încă un timp după care s-a făcut asamblajul final. Condiționarea și îmbutelierea au fost realizate cu o filtrare foarte lejeră pentru a nu agresa acest mare vin. Diferit de edițiile 2011 și 2012 prin notele de mure și piper negru mai pronunțate, iar gustativ cu un plus de savoare dar și finețe și elegantă față de 2012, acesta este, așa cum v-am obișnuit deja, un vin puternic și deosebit de expresiv; vă recomandăm să îl asociați cu preparate culinare pe măsură lui: carne roșie, vânat, sosuri picante, brânzeturi maturate; el poate însoți cu succes un desert cu ciocolată.

Păstrat în condiții optime de temperatură, lumină și umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 12 ani.Crama SERVE

După o perioadă de început (1995 – 2001) în care am lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă déjà existentă, am construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor noastre. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama noastră se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate.
De-a lungul anilor, am mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 am completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 am mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată (hala climatizată dotată cu 2000 hl capacitate de stocaj în vase din inox) și am construit și amenajat un spațiu pentru maturarea vinului în butoaie de stejar, de asemenea climatizat, cu o capacitate de 1000 hl.

Alte vinuri care te-ar putea interesa

  -   cuvee guy de poix  -   serve  -   feteasca neagra  -   vinuri romania  -   vin serve  -   cuvee guy de poix 2014  -   vin roşu sec  -