Cervus Magnus Monte Cabernet Sauvignon al cramei Ceptura este un vin roșu-rubiniu și are o intensitate colorată foarte mare. Aroma complexă de fructe negre de pădure, gustul vegetal-ierbos rustic, ușor astringent, denotă eleganță și caracter.
Se servește, de preferință, la temperatura de 16-18°C, în general alături de carne roșie, fripturi sau grătar în sânge, mâncaruri grase din gâsca, piept de rață, miel, pește cu sos, midii, brânzeturi puternic aromate sau salate de legume. (Baricat minim 6 luni)
Povestea cramei Ceptura începe în 2005, la doar un an după începerea construcţiei cramei, atunci când s-a degustat primul lot de vin Crama Ceptura.
Azi, după 10 ani de existenţă, Crama Ceptura are o capacitate de producţie de 10 milioane de sticle pe an, o secţie de vinificare care asigură prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, o capacitate de păstrare de aproximativ 6 milioane de litri de vin şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie.
De mai bine de 10 ani, calităţile deosebite ale vinului produs la Crama Ceptura sunt apreciate nu doar de consumatorii din Romania, dar şi de amatorii acestei nobile băuturi de calitate de peste hotarele ţării. Din 2005, din inima podgoriei Dealu Mare, pleacă spre paharele amatorilor de vinuri, cele mai bune soiuri realizate de specialiştii cramei: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.