Alături de Merlot, Cabernet Sauvignon reprezintă cu siguranţă cel mai cunoscut soi de struguri roşii din lume, În România a fost introdus după dezastrul provocat de Phylloxera la începutul secolului 20 şi de aceea pe bună dreptate poate fi considerat un soi clasic. Ce este pentru noi însă şi mai imporatant este faptul că în toţi aceşti ani, soiul s-a adaptat la condiţiile climatice. Azi găsim în parcele special selecţionate condiţii perfecte astfel încât Cabernet Sauvignon să îşi arate multiplele valenţe în vinuri distincte, foarte elegante şi expresive, cu o personalitate proprie şi potenţial excelent de învechire. În acest caz răbdarea va fi cu siguranţă răsplătită.
Va invităm să va bucuraţi de acest Cabernet Sauvignon de la Crama Bauer în asociere cu mâncare condimentată, mai intensă in gust: miel, vânat sau roast beef. O asociere foarte interesantă pentru vegetarieni este Cabernet Bauer cu cartofi copţi, ulei de măsline, usturoi, rozmarin sau legume la grătar (ardei sau vinete).
La Dragasani, judetul Valcea, pe varf de deal, in mijlocul unei naturi impresionant de bogate, aproape neatinsa, Oliver si Raluca Bauer si-au transformat in realitate visul lor dintotdeauna: o crama mica unde pot da mana libera creativitatii.
Toate vinurile Cramei Bauer provin de pe o singura plantatie de vie veche, chiar si de peste 40 de ani, sunt produse in editie limitata si sunt monovarietale, crama neavand in portofoliu niciun cupaj.