De ani buni un ghid al vinurilor foarte popular numeşte Merlot “Calul de muncă al soiurilor roşii Româneşti” - aceasta însemnând că de cele mai multe ori produce în cantităţi mari vinuri banale. Dar acesta este doar o faţă a medaliei - Merlot-ul din România poate oferi mult mai mult, atunci când îi pui în valoare expresia proprie şi caracterul distinct. Cu parcele alese şi metode corespunzătoare de vinificatie, Merlot oferă vinuri distinse, complexe, cu potenţial excelent de învechire.
Crama Bauer insă, depărtându-se de gândirea de masă şi de standardele/idolii existenţi, urmându-şi filosofia “creativitate naturală”, îşi propune cu Merlot Bauer să facă o altă declaraţie a diversităţii impresionante oferite de acest soi.
Datorită catacterului puternic şi foarte expresiv, Merlot de la Crama Bauer se potriveşte unei partener culinar mai consistent – preparate din carne de vită, carne de vânat sau similar. Va încurajăm de asemenea să experimentaţi şi să va bucuraţi de combinaţia Merlot Bauer – desert bazat pe ciocolată şi/sau cafea (Spumă de Ciocolată sau Prăjitură Lava).
La Dragasani, judetul Valcea, pe varf de deal, in mijlocul unei naturi impresionant de bogate, aproape neatinsa, Oliver si Raluca Bauer si-au transformat in realitate visul lor dintotdeauna: o crama mica unde pot da mana libera creativitatii.
Toate vinurile Cramei Bauer provin de pe o singura plantatie de vie veche, chiar si de peste 40 de ani, sunt produse in editie limitata si sunt monovarietale, crama neavand in portofoliu niciun cupaj.